Er lopen in Brussel twee tentoonstellingen over Frida Kahlo die je compleet onderdompelen in het buitengewone universum van de Mexciaanse kunstenares. De twee expo's lopen in het VIAGE, het Digital Art Theatre en in de Hortagalerij aan het station Brussel-Centraal. Wij zochten in de Hortagalerij uit waarom Frida Kahlo ons vandaag zo aanspreekt.

Via digitale hoogstandjes wandelen de bezoekers doorheen de dromerige werken en de zelfportretten van Kahlo. Via herinneringen en anekdotes schetst de expo ook een beeld van Kahlo als een vrouw die tegenslagen overwon met kracht, rebellie, weerbaarheid en een ongekend talent.

Zo zijn haar gekende zelfportretten een weerspiegeling van haar Mexicaanse cultuur, haar stormachtige liefdesperikelen met schilder Diego Rivera en haar fysieke en mentale kwellingen.

De tentoonstelling "Frida Kahlo, het leven van een icoon" loopt sinds december 2021 in Barcelona en lokte daar al 70.000 bezoekers. In de Hortagalerij volgt ze "Gustav Klimt, The Immersive Experience" op, die op een jaar 130.000 bezoekers over de vloer kreeg.

De populariteit van Frida Kahlo bereikt een hoogtepunt in Brussel, want in de hoofdstad start nog een andere immersieve tentoonstelling rond de Mexicaanse kunstenares. In het VIAGE - Digital Art Theatre loopt vanaf 18 maart de expo "Viva Frida Kahlo - Immersive Experience".

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni