Spelers Union na derbywinst: 'Vizier nu op bekerwedstrijd tegen Moeskroen'

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 30 en zondag 31 januari 2021

Siebe Van der Heyden en Dante Vanzeir maakten de goals in Zwanzederby tegen RWDM. "Siebe heeft mij proberen kopiëren", lachte Vanzeir achteraf. Dinsdagavond komt Moeskroen naar het Dudenpark voor een wedstrijd in de zestiende finales van de Croky Cup. "Wees er maar zeker van dat we er vol voor zullen gaan."

Dat verdediger Van der Heyden een doelpunt maakt, dat gebeurt niet vaak. Het was zijn eerste voor Union én dat in de derby.

"Het was vooral belangrijk dat die goal zo vroeg kwam, daardoor kon RWDM niet in zijn spel komen", vertelde Van der Heyden achteraf. Vanzeir die vond het wel amusant dat zijn ploeggenoot eens kon scoren. "Misschien heeft hij mij gewoon proberen kopiëren?"

Bekermatch

Pocketspits Vanzeir zit zelf ondertussen aan 14 goals in 17 wedstrijden. Union staat comfortabel op kop in 1B en dan kan de aandacht even naar de bekermatch van nu dinsdag.

"We gaan er vol voor", knikt Vanzeir. "We hebben niet veel midweekmatchen, dus deze nemen we er heel graag bij."

  • Volg de bekermatchen van Union (woensdagavond om 18 uur tegen Moeskroen) en RWDM (woensdagnamiddag om 16 uur tegen KV Mechelen) met updates in ons radioprogramma Downtown

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?