'I Love Science'-wetenschapsfestival trekt 15.000 bezoekers

© Belga
16/10/2022

Het jaarlijkse wetenschapsfestival 'I Love Science' in Tour & Taxis in Brussel heeft opnieuw 15.000 bezoekers over de vloer gekregen. Dat meldt de organisatie. Voor het eerst is ook een prijs voor opmerkelijke vrouwelijke wetenschappers uitgereikt. Die ging naar de Brusselse neurowetenschapster Emilie Steinbach. Zij is onder meer de bezieler van 'Feed Your Brain'.

Het gratis festival laat de bezoeker kennismaken met wetenschap en technologie via workshops, animaties, expo's of debatten. Speciale gast was voormalig Belgisch astronaut Dirk Frimout. Vrijdag was het scholendag en in het weekend waren gezinnen welkom.

Te weinig diploma's exacte wetenschappen

Voor de eerste keer is ook de 'Women Award in Technology and Sciences' (WATS) uitgekeerd. Vier wetenschappers dongen mee naar de prijs: ze moesten zichzelf en hun projecten voorstellen aan het publiek. De meeste stemmen gingen naar de Brusselse neurowetenschapster Emilie Steinbach. Zij ontvangt 10.000 euro om haar project te ondersteunen en wordt ook de nieuwe wetenschapsambassadrice, die jongeren warm moet maken voor een wetenschappelijke opleiding.

Nu haalt minder dan 20 procent van de Belgische studenten een hoger diploma in wiskunde, wetenschappen of technologie, de laagste score van alle OESO-landen. In Duitsland is dat meer dan 35 procent. De doelstelling van WATS is ook meer meisjes te laten kiezen voor een zogenaamde STEM-opleiding.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni