Het Weststation aan de Ninoofsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek. Hier komen trein, tram, bus en metro samen

| Het Weststation aan de Ninoofsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek.

Brussels centrum voor wetenschappen komt aan Weststation

ADD
© BRUZZ
18/07/2022

De Brusselse regering heeft de plaats gekozen waar het centrum voor de wetenschappen tegen 2029 zal worden ondergebracht: het Weststation. Een project met een kostenplaatje van 25 miljoen euro.

In 2029 opent in Brussel een 'Centrum voor wetenschappen'. "Een plek om belangstelling voor de wetenschap te wekken," aldus Brussels staatssecretaris voor Wetenschappelijk Onderzoek Barbara Trachte (Ecolo).

De instelling met een oppervlakte van 5.000 vierkante meter zal gevestigd worden aan het Weststation, in het hart van Sint-Jans-Molenbeek, op de hoek van de Alphonse Vandenpeereboomstraat en de Ninoofsesteenweg, op een terrein dat momenteel tijdelijk door MolenWest wordt bezet en eigendom is van het Gewest. Dat schrijft de krant La Dernière Heure.

CityDev heeft de leiding over het project, Innoviris zal de site beheren. De werkzaamheden zullen pas in 2026 beginnen en de feestelijke opening is gepland voor 2029. De geschatte begroting is 25 miljoen. Een bedrag dat het Gewest hoopt te kunnen terugverdienen via Europese subsidies.

De site zal vooral gewijd zijn aan jongeren en gezinnen, en is ook bedoeld om een schoolpubliek aan te trekken. "We zullen ons richten op onderwerpen en maatschappelijke uitdagingen die bezoekers aanspreken. Het zal geen statische, eentonige plek zijn: de tentoonstellingen zullen evolutief zijn en er zal ruimte zijn om te experimenteren. De bedoeling is m mensen met de wetenschap in aanraking te laten komen," luidt het.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni