ULB helpt mee aan ontwikkeling kleinste geanimeerde figuurtje ooit

Bekijk hier de trailer.

Een team van de polytechnische school van Brussel (TIPs), die deel uitmaakt van de Université libre de Bruxelles (ULB), heeft deelgenomen aan de realisatie van Stardust Odyssey, een animatiekortfilm in stop-motion die op microscopische schaal werd gemaakt. De film vertegenwoordigt het kleinste personage ooit gecreëerd in stop-motion, namelijk 0,3 millimeter hoog.

De film is een samenwerking van de ULB met het Franse productiehuis Darrowan Prod en de Franse universiteit van Franche-Comté. Het exploot werd op 13 november zelfs opgenomen in het Guinness World Records. Het vorige record stond op naam van Nokia, met een figuurtje van 10 mm hoog.

Om het figuurtje (virtueel) aan het bewegen te krijgen, werden honderden figuurtjes op een 3D-printer van de ULB gemaakt. Om ze te filmen, was een zogenaamde scanning elektronenmiscroscoop nodig die gebruikt wordt in Besançon, in het Institut FEMTO-ST (CNRS, UFC, ENSMM, UTBM) van de universiteit van Franche-Comté.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?