2 februari 2024: MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en David Leisterh, voorzitter van de Brusselse MR, stellen Olivier Willocx, CEO van Beci, voor als kandidaat op de lijst van de Brusselse MR

| 2 februari 2024: MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en David Leisterh, voorzitter van de Brusselse MR, stellen Olivier Willocx, CEO van Beci, voor als kandidaat op de lijst van de Brusselse MR.

MR strikt Beci-topman Olivier Willocx: 'Een stem geven aan de Brusselse bedrijven'

NLS
© BRUZZ
02/02/2024
Updated: 02/02/2024 18.08u

Olivier Willocx krijgt een plaats op de MR-lijst voor het Brussels Gewest. Dat liet MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez vrijdagmiddag weten op een persconferentie. Welke plaats de topman van Beci krijgt, wordt later bepaald.

Willocx is CEO van Beci, dat duizenden Brusselse ondernemingen vertegenwoordigt. Eind vorig jaar trok hij nog aan de alarmbel, toen hij zei dat het Gewest op weg is naar het faillissement. Willocx is niet onbekend met de MR. In de jaren negentig werkte hij voor het kabinet van de liberale minister Hervé Hasquin. Daarna was hij verantwoordelijk voor de renovatie van het Atomium.

Economisch hart

“Over het hele land neemt de economische onzekerheid voor bedrijven toe”, klonk het bij MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. “In de eerste plaats zal Willocx zich binnen onze partij concentreren op de uitdagingen die daarmee gepaard gaan.”

Vooral in Brussel zou de situatie er slecht aan toe zijn, stelt de voorzitter.

“Brussel is het economische hart van België, het uithangbord van ons land”, aldus Bouchez. “Maar de toenemende regelgeving, onder meer op vlak van mobiliteit, doet afbreuk aan de aantrekkelijkheid van het gewest en de wil om te ondernemen.”

Mede door de achtergrond van Willocx hoopt de partij daar verandering in te brengen. Bij Brussels fractieleider David Leisterh klonk een gelijkaardige boodschap: “Willocx weet heel goed wat leeft in Brussel, en is een expert op vlak van economie. Met hem krijgt de Brusselse middenklasse opnieuw een toekomst.”

Werkloosheid

Een antwoord bieden aan die uitdagingen, is wat Willocx overhaalde om op het voorstel van MR in te gaan. “Mijn plaats op de gewestelijke lijst is een kans om een stem te geven aan de bedrijven”, vertelt hij aan BRUZZ. “Zij worden nog te weinig gehoord door het huidige beleid. Vandaar mijn beslissing om na bijna 25 jaar Beci, een nieuwe weg in te slaan.”

“Vandaag heerst heel wat onzekerheid onder de bedrijven. Daar moeten we aan werken. Door gezonde omstandigheden te creëren voor onze bedrijven, kunnen we de armoede en werkloosheid terugdringen. We hopen dan ook een mooie verkiezingsuitslag binnen te halen, zodat de economie erop vooruit kan gaan.”

Momenteel is Willocx nog actief bij Beci. "Tijdens de campagneweken zal ik daar verlof nemen. Ik wil beide functies niet combineren. Nadien volgt de volledige overstap naar de politiek."

Een terugkeer naar de bedrijfswereld sluit Willocx evenwel niet uit. "Maar gezien mijn leeftijd, is de kans groot dat mijn carrièreswitch definitief zal zijn", besluit hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel kiest: Brussels parlement, Politiek, MR, Georges Louis Bouchez, David Leisterh

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni