| Het gemeentehuis van Schaarbeek.

Fatima Ben Abdou en Abdelhakim El Karaoui, beiden gemeenteraadslid in Schaarbeek, maken de overstap van PTB naar PS. Dat bevestigt Brussels PS-voorzitter Ahmed Laaouej.

“Na tientallen jaren gewerkt te hebben voor sociale rechtvaardigheid en respect voor mensenrechten, wil ik dat deze strijd op de meeste effectieve manier kan gevoerd worden”, schrijft Abdelhakim El Karaoui op Facebook.

“Deze reflectie bracht me tot een keuze die beantwoordt aan deze doelstellingen. Links heeft resultaten nodig.” Die zouden volgens El Karaoui het meest haalbaar zijn bij een partij die ‘de uitvoerende verantwoordelijkheden op alle machtsniveaus kan verzekeren, ten dienste van de bevolking.”

Concrete oplossingen

Bij voormalig PTB-gemeenteraadslid Fatima Ben Abdou klinkt een gelijkaardige boodschap. “Na meerdere jaren in de gemeenteraad van Schaarbeek, constateerde ik dat concrete oplossingen belangrijker zijn dan louter het benoemen van onrechtvaardigheid”, duidt ze via sociale media.

De Brusselse PS-voorzitter Ahmed Laaouej geeft aan dat de komst van El Karaoui en Ben Abdou een “versterking is voor de linkse politiek.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni