Brusselse regering steunt 38 nieuwe kringloopprojecten

© PhotoNews

De Brusselse regering heeft op voorstel van minister van Leefmilieu Alain Maron en staatssecretaris voor Ecomische Transitie Barbara Trachte subsidies toegekend voor 38 projecten die laureaat werden van de editie 2020 van de projectoproep BeCircular. Het gaat in totaal om 2,9 miljoen euro aan steun.

BeCircular is een gemeenschappelijk initiatief van Brussel Economie & Werkgelegenheid, Leefmilieu Brussel, hub.brussels en BeCircular, dat reeds voor 160 projecten ondersteuning en financiering kreeg van de Brusselse regering. Voor deze editie werden 96 dossiers ingediend door ondernemingen, zelfstandigen of verenigingen uit het Brussels economisch weefsel. Daarvan heeft de jury 38 projecten voor een totaalbudget van 2,9 miljoen geselecteerd, waaronder 9 nieuwe projecten voor lokale productie, die goed waren voor 900.000 euro.

"Het is bijzonder bemoedigend om vast te stellen dat ondanks de bijzondere context van de gezondheidscrisis de projectoproep BeCircular een recordaantal kandidaten heeft aangetrokken", stelt minister Maron. "Dit toont nog maar eens aan dat steeds meer Brusselse economische actoren een circulaire logica willen opnemen in hun model. Brussel heeft een zeer groot potentieel en onze openbare instellingen moeten nog meer doen om de toegang hiertoe en het gebruik ervan door de ondernemers te stimuleren".

"BeCircular is een van de instrumenten voor de economische transitie die de Brusselse regering tot stand brengt. De regering tracht in haar zoektocht naar meer duurzaamheid kleine en grote ondernemingen op sleeptouw te nemen", zegt staatssecretaris Trachte. "Het is bijzonder interessant om op te merken dat sommige grote winkelketens sinds korte tijd toetreden tot de kringloopeconomie."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?