Centrum Wezembeek-Oppem heringericht

De gemeenteraad van Wezembeek-Oppem heeft donderdagavond de publiek-private samenwerking goedgekeurd voor de bouw tegen eind 2020 van een nieuw administratief centrum, ondanks protest van enkele inwoners. Het centrum is onderdeel van een bredere herinrichting van het gemeentecentrum.

De totale kostprijs bedraagt 17 miljoen euro. De gemeente, die enkele gronden zal verkopen, neemt daarvan 6 miljoen voor zijn rekening, zegt burgemeester Frédéric Petit (MR). Naast de bouw van een nieuw administratief centrum bestaat het project in een eerste fase uit nieuwe gebouwen voor de gemeentelijke openbare bibliotheek en voor de Nederlandstalige basisschool De Letterbijter.

Naast de publieke gebouwen komen er groene openbare ruimtes en zes nieuwe residentiële gebouwen. Zo krijgt Wezembeek-Oppem zijn eerste gemeentelijk park, zei Petit in de voormiddag, voor de gemeenteraad. "We willen een centrum ontwikkelen in de gemeente." De burgemeester wees erop dat dat nu ontbreekt in de faciliteitengemeente.

Het huidige gemeentehuis, de aanpalende lokalen, de school, de feestzaal en de bibliotheek zullen vanaf september volgend jaar tegen de vlakte gaan. Zij zullen plaatsmaken voor het project.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?