Bram Algoed staat met kortfilm op Anima Festival: 'Mijn zoon komt voor het eerst kijken'

LV
© BRUZZ
27/02/2024

Brusselaar Bram Algoed is niet alleen tekenaar en cartoonist, maar ook animatiefilmmaker. Zo bracht hij het kinderboek Wat zit er in die kist? van Pieter Gaudesaboos tot leven. Het resultaat is vier avonden te zien op het Anima Festival in het Flageygebouw.

Wat zit er in die kist? is een verhaal over een piloot, een kapitein, een machinist, een chauffeur, een postbode, een meisje en een reuzegrote kist. Naar de inhoud van die kist blijft het het hele verhaal gissen. "Het was interessant om de tekeningen van Pieter Gaudesaboos tot leven te wekken, omdat ik zelf vaak boeken voorlees aan mijn kinderen en gemerkt heb dat het vooral belangrijk is om dingen aan de verbeelding over te laten", vertelt Bram Algoed.

De film wordt in totaal vier keer vertoond op het animatiefilmfestival: vandaag 27 februari, tweemaal op woensdag 28 februari en een keer op vrijdag 1 maart. "Ik heb zelf goede herinneringen aan het festival, want ooit werd mijn afstudeerfilm hier ook vertoond. Vanavond komt mijn oudste zoon ook voor het eerst mee naar het festival om te kijken naar de eerste vertoning van mijn film", glundert hij.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni