Brusselse vrijetijdspas Paspartoe blaast tien kaarsjes uit

© BRUZZ
07/02/2024

Paspartoe, de vrijetijdspas in Brussel, viert in februari zijn tiende verjaardag. Gebruikers kunnen voor de feestelijke gelegenheid genieten van allerlei voordelen. Zo ruil je tot 1 juni onbeperkt punten voor gratis drankjes tijdens concerten in de Ancienne Belgique of volg je een gratis bachata-workshop bij Etage Tropical.

Paspartoe biedt directe kortingen, maar omvat ook een spaar- en omruilsysteem om op die manier korting te krijgen. Bedoeling is de Brusselaar te belonen voor zijn deelname aan culturele en vrijetijdsactiviteiten.

"Paspartoe is eigenlijk de vertaling van de Vlaamse UiTPAS in Brussel," legt Carina Luyten, Paspartoe-coördinator van de Vlaamse Gemeenschapscommissie op BRUZZ-radio uit. De pas werkt samen met tientallen partners zoals sportverenigingen, jeugdorganisaties, culturele instellingen en gemeenschapscentra.

Brusselaars met een beperkt inkomen gaan bovendien goedkoper naar voorstellingen of activiteiten dankzij de vrijetijdspas aan kansentarief. Zo wil de organisatie de lokale vrijetijdsparticipatie stimuleren bij mensen die misschien nauwelijks naar theater, dans of een expo kunnen gaan.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni