Iedereen kent wel de gegidste wandeltochten door Brussel. Meestal zijn die betalend, maar met walkwithnouk_ biedt Nanouk Lemmerling een gratis alternatief.

“Enkele jaren geleden ben ik op Erasmus gegaan naar Italië. Daar heb ik enorm veel bezoek gekregen. Toen heb ik een tour van twee uur gecreëerd om mensen rond te leiden in de stad. Ik besefte dat ik dat heel leuk vond om te doen”, zegt Lemmerling.

“Elke keer als ik een free walking tour passeerde wilde ik dat zelf ook doen.” Het idee is dus niet nieuw. “Het is een vrij courant concept in Europese grootsteden, maar ook in bijvoorbeeld Colombia is het een gekend gegeven.”

Het is misschien moeilijk om te bedenken wat de voordelen zijn van gratis wandelingen voor de gids. Lemmerling ziet dat anders. “Ik woon nu zes jaar in Sint-Gillis, maar voor mijn eigen tours moet ik altijd dingen opzoeken. Zo leer ik nog steeds bij”, vertelt ze. “Ik vind het ook een leuk gegeven om mensen rond te leiden in de stad en suggesties te geven.”

Wijnen

Ben je niet geïnteresseerd in architectuur en geschiedenis, dan kun je toch nog een leuke tocht boeken bij Lemmerling. “Een groep heeft onlangs gevraagd een wijnwandeling te doen door Brussel. Dan ga ik alle hippe wijnbars in Sint-Gillis af en onderweg geef ik nog wat uitleg over de stad.”

Via de Instagrampagina walkwithnouk_ kun je een tour reserveren. De wandelingen zijn in het Nederlands, Engels, Frans of Italiaans. Een vrije bijdrage na de tour mag, maar is niet verplicht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Cultuurnieuws , wandelen , free walking tours , sint-gillis , Wijnbar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni