| Audi Brussels.

Audi Brussels gaat jaarlijks 100.000 kubieke meter drinkwater besparen

© Belga
11/03/2024

De Brusselse fabriek van de Duitse luxewagenbouwer Audi gaat jaarlijks ongeveer 100.000 kubieke meter drinkwater besparen, of het volume van veertig olympische zwembaden. Dat heeft Audi Brussels maandag bekendgemaakt. In samenwerking met Hydria, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de opvang en behandeling van afvalwater, zal water dat gebruikt wordt bij de autoproductie gezuiverd en hergebruikt worden.

De fabriek in Vorst gebruikt water voor de productie van zijn auto's voornamelijk in de lakafdeling en bij het testen of een wagen waterdicht is. Audi Brussels recycleert dit water nu en kan daarmee zijn drinkwaterverbruik met 80 procent reduceren.

Het water wordt gezuiverd, maar niet behandeld tot drinkwaterkwaliteit, en steeds opnieuw gebruikt als zogenaamd 're-use'-water voor de processen in de fabriek. "Dit betekent dat het water dat nodig is voor productieprocessen in omloop wordt gehouden en wordt hergebruikt met zo min mogelijk verlies," zegt Peter D'hoore, woordvoerder van Audi Brussels.

Halveren

"Drinkwater is een van de waardevolste hulpbronnen ter wereld en vormt de basis voor alle ecosystemen," benadrukt Volker Germann, ceo van Audi Brussels. "Daarom is het zorgvuldig gebruik van onze drinkwaterbronnen een centraal onderdeel van ons milieuprogramma Mission:Zero, dat op alle sites van Audi van toepassing is."

Tegen 2035 moet het ecologisch gewogen waterverbruik per geproduceerd voertuig bij Audi gehalveerd zijn van gemiddeld 3,75 kubieke meter tot ongeveer 1,75 kubieke meter.

Sinds 2018 worden bij Audi Brussels volledig elektrische auto's geproduceerd. Momenteel rollen de SUV-modellen Audi Q8 e-tron en Audi Q8 Sportback e-tron er van de productielijn. De nieuwe generatie Audi Q8 e-tron zal niet in Audi Brussels van de band rollen, zo bleek vorige maand. Audi zoekt momenteel naar een oplossing voor de Brusselse fabriek.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni