De Audi Q8-e-tron edition Dakar, met verbeterde offroad eigenschappen.

Audi Brussels lanceert speciale Dakar-editie van de Q8 e-tron

© Belga
23/05/2024

Bij Audi Brussels rolt deze donderdag de eerste Audi Q8 e-tron edition Dakar van de band. De wagen is geïnspireerd door de bekende woestijnrally die Audi dit jaar won met een elektrische wagen.

De Audi Q8 e-tron edition Dakar moet volgens de Duitse constructeur de innovatie en het avontuur van de Dakar Rally uitstralen. Het eerste model wordt geleverd aan een klant in België en de wagens zullen hun weg vinden doorheen Europa, zegt woordvoerder Peter D'hoore van Audi Brussels. De speciale editie geldt als de eerste elektrische Audi met verbeterde offroad-rijeigenschappen in het elektrische gamma.

Audi zal ongeveer duizend wagens van deze speciale editie bouwen. Daarbij is sprake van een gelimiteerde oplage van 99 stuks met een 'wrap', geïnspireerd op de wagen die de Dakar Rally won. Het eerste model dat van de band rolt is een van deze 99.

Begin dit jaar won Carlos Sainz voor de vierde keer de Dakar Rally bij de wagens met de Audi RS Q e-tron. Voor Audi was het de eerste zege. Voor het eerst won bovendien een elektrisch aangedreven bolide.

Bij Audi Brussels in Vorst rolt sinds eind 2022 de Q8 e-tron van de band. Eerder dit jaar raakte bekend dat de fabriek naast de opvolger van het huidige model Q8 e-tron grijpt. Ook de productie van de kleinere Q4 werd uitgesteld tot nader order.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni