Brussels gewest opent nieuw economisch en handelskantoor in Genève

© BRUZZ
20/03/2024

Brussels staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Ans Persoons (Vooruit.brussels) heeft dinsdagavond in Genève de 36ste buitenlandse economische handelsvertegenwoordiging van het Brussels Agentschap voor Ondernemen hub.brussels geopend.

Brusselaar Maxime Dohogne staat aan het hoofd van het nieuwe kantoor en zal verantwoordelijk zijn voor export, investeringen, promotie van Brussel en het opvolgen van de Zwitserse markt.

"Het nieuwe kantoor van hub.brussels opent perspectieven om Brussel verder te profileren op internationaal vlak", zegt Persoons. "Zwitserland staat vandaag op de zevende plaats voor de export van goederen uit Brussel en zestiende op de lijst van invoerders."

"We volgen de veranderingen in ons economisch ecosysteem en de behoeften van de Brusselse ondernemers op de voet", zegt CEO van hub.brussels Isabelle Grippa. "Op basis hiervan hebben we besloten om een kantoor te openen in Genève om onze exporteurs de best mogelijke ondersteuning te bieden, maar ook om Zwitserse bedrijven te overtuigen om zich te ontwikkelen en te investeren in Brussel."

De prioritaire sectoren die het Brussels gewest in Zwitserland wil promoten zijn ecoconstructie, lifesciences en gastronomie, maar ook diensten, in het bijzonder financiën, verzekeringen en juridisch advies. Via het kantoor in Genève krijgen bedrijven ook gemakkelijker toegang tot de openbare aanbestedingen van de 23 internationale organisaties die in Genève gevestigd zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie , Ans Persoons , hub.brussels , Brussel Kort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni