| Op vrijdag 26 juli gaan de Olympische Spelen in Parijs van start.

Brusselse hotels verwachten drukke zomer door Olympische Spelen in Parijs

JB
© BRUZZ
08/02/2024

De Brusselse hotelsector telt met optimisme af naar komende zomer, wanneer de ogen van de wereld op de Olympische Spelen in Parijs gericht zullen zijn. "De Eurostar naar Brussel is vaak sneller dan een RER-trein naar de voorsteden", klinkt het. Ondertussen bereidt visit.brussels een imagocampagne voor om toeristen die naar de lichtstad afreizen ook naar Brussel te lokken.

Vandaag, vanaf 10.00 uur, lanceert de organisatie van de Olympische Spelen een nieuwe golf met tickets voor de vierjaarlijkse topsporthoogmis, op minder dan zes maanden voor de olympische vlam ontstoken wordt aan de oevers van de Seine.

Die Spelen zullen in Brussel niet onopgemerkt voorbijgaan. Allereerst in de Brusselse hotelkamers, voorspelt Yves Fonck van de Brussels Hotels Association.

“Momenteel is het nog te vroeg om cijfers te geven, maar daar zal rond de paasperiode verandering in komen. Vanaf dan verwachten we een echte overflow, want dan zullen de hotels in Parijs en omliggende steden vol beginnen te lopen”, zegt hij aan BRUZZ. “We hebben er vertrouwen in. Vergeet niet dat een Eurostar-rit tussen Brussel en Parijs vaak sneller is dan een RER-treinreis tussen Parijs en haar voorsteden.”

Imagocampagne

Ook visit.brussels laat de kans niet liggen om de hoofdstad in de kijker te zetten door de nabijheid van Parijs. “Er is een imagocampagne op poten gezet om ons te profileren als complementaire bestemming voor wie naar Parijs gaat”, zegt woordvoerder Jeroen Roppe. “Maar het is zeker niet de bedoeling om de concurrentie aan te gaan met Parijs.”

Toch merkt visit.brussels nu al dat de Spelen straks voor een toerismeboost zouden kunnen zorgen. “We zagen bijvoorbeeld al dat een groot congres dat traditioneel in de zomer in Parijs plaatsvindt nu voor Brussel kiest.”

Met Metropolitan, een magazine dat in Eurostar-treinen ligt, heeft Brussel alvast een mediadeal beet. Ondertussen lopen ook gesprekken met Eurostar opdat reizigers uit Parijs vlot en aan democratische prijzen naar Brussel kunnen sporen.

"In ieder geval zijn er links en rechts tekenen die positief zijn voor Brussel, maar vanaf maart zal duidelijker worden wat de impact verder zal zijn voor de stad, wanneer de grootte van de afvaardigingen van de verschillende landen bekend zal zijn", besluit Roppe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Economie , Sport , Olympische Spelen , Olympische Spelen Parijs , Brussels Hotel Association (BHA) , visit.brussels , Eurostar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni