Molengeek, het Molenbeekse centrum voor beginnende informatica-ondernemers, kondigt in november 2019 een samenwerking met Proximus aan

| MolenGeek (archiefbeeld).

MolenGeek en BNP Paribas Fortis willen werk maken van meer vrouwen in digitale opleidingen

© Belga
01/03/2024

De sociale onderneming MolenGeek, een organisatie die technologie toegankelijk wil maken voor iedereen, lanceert vrijdag het 'Women in Tech'-partnerschap met grootbank BNP Paribas Fortis. De vzw en de grootbank ijveren voor een groter aandeel vrouwen in digitale opleidingen.

MolenGeek, opgericht in 2015, wil de digitale wereld en haar toepassingen democratiseren en toegankelijk maken voor iedereen, ongeacht origine of opleidingsniveau. De sociale onderneming is ondertussen ook al actief in Nederland, Italië en Marokko. De Belgische tak van MolenGeek telt 500 studenten in een langdurig opleidingstraject. Er worden jaarlijks ook meer dan 1.000 opleidingsuren georganiseerd voor diegenen die een kort traject volgen.

Volgens MolenGeek en BNP Paribas Fortis loopt maar liefst 46 procent van de Belgen tussen de 16 en 75 jaar het risico op digitale uitsluiting. De focus ligt vooral bij vrouwen. Via de samenwerking wordt gehoopt om tegen 2025 vooral het aandeel vrouwelijke MolenGeek-cursisten van dertig procent naar veertig procent brengen.

Uitbreiding bestaande samenwerking

Het partnerschap is de facto een uitbreiding van een reeds bestaande samenwerking. Sinds enkele jaren werken MolenGeek en BNP Paribas Fortis al samen voor het project DigitALL. In 2023 werd MolenGeek ook geselecteerd als Belgische laureaat voor het programma 'Women in Tech' van BNP Paribas.

"Met dit nieuwe partnerschap willen we meer dan ooit inzetten op genderdiversiteit in de digitale wereld", zegt Laurent Loncke, head of retail banking van BNP Paribas Fortis. "Het concept van MolenGeek gaat mooi samen met de strategische doelstelling om mensen te laten groeien."

"Wij zijn heel blij met BNP Paribas Fortis als partner, die samen met ons kan werken rond de aspecten van ondernemen en technologie, om te proberen de jongeren die starten in het ondernemerschap en vooral in het digitaal ondernemerschap zo goed mogelijk te helpen", zegt Ibrahim Ouassari, MolenGeek-oprichter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie , MolenGeek , BNP Paribas Fortis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni