| In de Street Shop vind je een heel arsenaal aan producten waarin cannabis verwerkt is.

Eerste cannabiswinkel van het land voorlopig dicht

© BRUZZ
10/08/2018

De eerste cannabiswinkel van het land moet al na minder dan een maand dicht. Of toch voorlopig. Controleurs van het federaal agentschap voor de voedselveiligheid en van het agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten zijn vrijdag onder politiebegeleiding binnengevallen in de winkel. Ze namen zo goed als de hele inboedel mee. De winkel sluit dan ook voorlopig.

"Ze hebben driekwart van de verkochte producten meegenomen," zegt Vincent Borrel aan de Franstalige omroep RTBF. "Alle voedingsmiddelen. De rest zijn accessoires. We hebben beslist om voor enkele dagen te sluiten en af te wachten om daarna volledig in orde te zijn met de overheid." Borrel hoopt binnenkort zijn winkel opnieuw te kunnen openen.

Nochtans hadden de eigenaars bij de opening van hun omstreden winkel in de Elsense Lesbroussartstraat gezegd dat ze in orde waren met de wet. Dat blijkt dus niet te kloppen. Vrijdagochtend kwamen controleurs onder politiebegeleiding te zaak controleren, en namen dus een groot deel van de inboedel mee.

Strafbaar?

Vlak na de opening van de winkel, had de minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) al laten weten dat ze een onderzoek wilde naar de winkel. “De verkoop en productie van cannabis en van afgeleide producten is verboden bij wet en inbreuken zijn strafbaar," klonk het toen.

Borrel schermt op zijn beurt met een Europese richtlijn. “Het Europese wettelijke kader is heel duidelijk: de verkoop van producten die niet meer dan 0,2 procent THC (de psychoactieve stof in cannabis) bevatten is perfect toegelaten”, zegt hij. “Geen enkele van onze producten zit boven die grens.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , actua , cannabiswinkel , Cannabis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni