Eerste ‘schoolwinkel’ opent binnenkort in City 2

FC
© BRUZZ
30/01/2019

Een eerste zogenaamde ‘schoolwinkel’ opent binnen een dikke maand in de City 2-galerij aan de Nieuwstraat. In zo'n winkel leer je verkopen. Gedurende drie maanden zullen twaalf stagiaires er de theorie rond verkoop omzetten in de praktijk . Daarbovenop zijn ze achteraf zeker van een contract. De opening is voorzien voor 1 maart.

Door het idee dat je goed verkopen enkel kan leren uit de praktijk slaan Actiris, Bruxelles-Formation en AG Real Estate de handen in elkaar om een eerste ‘schoolwinkel’, toepasselijk genaamd S.KOOL, te openen. Dat meldt La Capitale.

De lessen worden gegeven door Brusselse trainingsdocenten achterin de winkel. In de namiddag is het dan de bedoeling om de leerstof in de praktijk uit te proberen. De stagiairs zullen daar begeleid worden door een ervaren manager, die momenteel wordt aangeworven.

Bovendien zullen ze ook verschillende workshops van verschillende specialisten krijgen. Het gevoel voor klantenservice, de lay-out van de display en persoonlijke coaching komen er allemaal aan bod.

Werk verzekerd

"De winkel zelf zal ontworpen worden in de geest van een concept store die klanten goederen van andere interne en externe partners zal aanbieden en zal worden ontworpen in een stedelijke loftstijl," zegt Cristelle Rothfuss, marketingmanager bij AG Real Estate, eigenaar van City2 aan La Capitale.

Voor de twaalf stagiairs ziet de toekomst er na de opleiding rooskleurig uit. “Zij zullen terecht kunnen onder een individueel beroepsopleidingscontract (IBO) bij één van de winkels die het project sponsort,” zegt Rothfuss. Bij die winkels zitten onder andere Pearl Opticiens, Naf Naf en Kiabi. Bovendien verwacht Rothfuss dat er zich in zeer korte tijd nog verschillende winkels zullen aansluiten bij het project.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, actua, City 2, schoolwinkel, Actiris, AG Real Estate, bruxelles formation

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni