Etterbeeks burgemeester roept scholen op om besmettingen meteen te melden

© KA Etterbeek
| Klasbeeld uit het atheneum van Etterbeek

Etterbeeks burgemeester Vincent De Wolf (MR) wil dat scholen direct verslag bij hem uitbrengen wanneer er sprake is van een besmetting met het coronavirus. Dit gebeurde niet toen er dinsdag werd vastgesteld dat een ouder van een leerling van het Koninklijk Atheneum Etterbeek (KAE) het virus had. "De school was vergeten mij in te lichten", zegt De Wolf. "Voor de rest heeft de directie het geval zeer goed afgehandeld."

Het duurde voor burgemeester Vincent De Wolf te lang vooraleer hij op de hoogte was van een coronabesmetting in zijn gemeente. “Eén van mijn collega’s heeft kinderen die school lopen op het KAE, op deze manier werd ik ingelicht,” vertelt De Wolf. “Ik heb toen meteen actie ondernomen en alle Etterbeekse scholen gecontacteerd met als boodschap mij live op de hoogte te houden van eventuele besmettingen.”

Verschillende ouders van leerlingen op de school geraakten in paniek na de bekendmaking van het nieuws. “De school heeft meteen een mail verstuurd naar alle ouders om te benadrukken dat geen enkele leerling besmet is met het virus. Dit was een goede reflex. Het gaat slechts over de besmetting van één ouder van twee leerlingen op de basisschool.” De twee leerlingen blijven wel uit voorzorg thuis.

“De school heeft dus niets fout gedaan, ze waren mij gewoon vergeten,” concludeert De Wolf. “Dat zal nu niet meer gebeuren. Het is belangrijk dat ik over dit soort zaken meteen op de hoogte word gesteld zodat ik mijn taak als burgemeester goed kan uitvoeren, en die luidt: het communiceren van de besmetting naar hogerop, het gerust stellen van de burgers, en ervoor zorgen dat er een duidelijke communicatie is over de hygiënemaatregelen we allemaal moeten treffen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?