Telewerken is nog steeds verplicht in het Brussels gewest, ook nu de scholen een week voor de Paasvakantie opnieuw sluiten in een zoveelste poging het coronavirus en de ziekte Covid-19 een halt toe te roepen

| Door telewerk deels te verplichten, wil de regering het aantal contacten tussen mensen weer wat beperken.

Federale regering wil telewerk 3 à 4 dagen per week verplichten

© Belga
16/11/2021

De federale regering zal op het Overlegcomité woensdag voorstellen om telewerk te verplichten gedurende 3 of 4 dagen per week. Dat heeft het kernkabinet beslist, zo bevestigt een bron.

Door telewerk deels te verplichten, wil de regering het aantal contacten tussen mensen weer wat beperken om coronabesmettingen tegen te gaan. Momenteel is telewerk slechts 'aanbevolen'.

De expertengroep GEMS had ervoor gepleit om telewerk te verplichten tot Kerstmis, zo bleek eerder op de dag uit een uitgelekt advies. De werkgeversorganisaties lieten daarop weten geen verplichting te willen.

In een reactie op de federale beslissing zegt Hans Maertens, topman van de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka, dat vier dagen telewerk "buiten alle proportie" is. "Bedrijven zijn verantwoordelijk voor de arbeidsorganisatie. Het overlegcomité moet het voorstel van de federale regering woensdag verwerpen," schrijft hij op Twitter.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni