'Geen brandstoftekort aan de pomp in Brussel'

© PhotoNews
| Er dreigt geen brandstoftekort in het Brusselse
Updated: 22-11-2018 - 17:15

De zogenaamde 'vestjesprotesten' in Frankrijk en Wallonië tegen de hoge brandstofprijzen, en die de bevoorrading van tankstations belemmeren, hebben geen invloed op de toestand in Brusselse tankstations. En dat zit er ook niet aan te komen, weet Olivier Neirynck, technisch directeur bij brandstoffenfederatie Brafco.

Momenteel kampen vierhonderd tankstations, verspreid over Henegouwen en Luik, met bevoorradingsproblemen. Dat zorgt ervoor dat heel wat particulieren richting Brussel en Vlaanderen trekken om zich te bevoorraden. "Maar er dreigt in geen enkel geval een benzinetekort in Brussel", aldus Neirynck. "Momenteel kampt slechts één tankstation in het Brusselse met problemen, en dat zijn technische problemen, die zelfs niets te maken hebben met de protesten." Het lijkt er dus op dat, op langere wachtrijen na, de situatie in het Brusselse stabiel blijft.

Het depot van Total in Neder-Over-Heembeek is donderdagnamiddag wel een tijdlang volledig geblokkeerd geweest door actievoerders van de 'gele vestjes'. De politie zou volgens Brafco ondertussen de toegang tot het depot weer vrijgemaakt hebben.

Er waren afgelopen nacht ook blokkades op verschillende plaatsen in Henegouwen. Dat was het geval in Feluy, waar de voorbije dagen ook al de autosnelweg A7/E19 werd geblokkeerd, maar eveneens aan de Franse grens, op de N6 in Bois-Bourdon. De politie moest gisterenavond tussenbeide komen, daarbij werden 39 mensen opgepakt, van wie 24 door het gerecht. De meeste aangehoudenen waren al gekend door de politie. Er werden ook voertuigen in beslag genomen, zegt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) op Twitter.

Intussen verklaarde ook premier Charles Michel op Bel RTL deze ochtend dat “fors” zal worden opgetreden tegen de “onaanvaardbare” praktijken aan de blokkades.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?