Hoorzitting Brusselse brandweer in januari

© RVE
| Archiefbeeld.

Op 9 en 16 januari worden de hoorzittingen gehouden over de Brusselse brandweer. Dat heeft de bevoegde commissie in het Parlement dinsdag beslist. De onregelmatige boekhouding van de brandweer staat ter discussie, onder meer door omstreden kledijvergoedingen.

De commissie Binnenlandse Zaken van het Brussels Parlement heeft dinsdag de agenda vastgelegd voor de hoorzittingen over de Brusselse brandweer (DBDMH). Het Rekenhof publiceerde namelijk een vernietigend rapport over de werking van de dienst.

Op 9 januari is het Rekenhof van 9 tot 11.30 uur uitgenodigd. Dinsdag 16 januari worden de toenmalige en huidige operationele en administratieve directieleden uitgenodigd. Het gaat om vijf personen. De week nadien is het de beurt aan de vakbonden. Daarmee volgt de commissie het voorstel van voorzitster Joëlle Milquet.

MR-fractieleider Vincent De Wolf had liever eerst de huidige en vorige directie gehoord. Hij wilde ook de nieuwe jurist van de DBDMH en de kledijverantwoordelijke horen naar aanleiding van de nieuwe informatie van zondag. Hij werd bijgetreden door onder meer Johan Van den Driessche (N-VA).

Na de drie hoorzittingen kunnen er nog andere volgen, met onder meer de jurist en de kledijverantwoordelijke. Beide personen aan een van de andere zittingen toevoegen is volgens Milquet moeilijk omdat er nog andere onderwerpen door de commissie moeten behandeld worden. Het Rekenhof kan ook opnieuw uitgenodigd worden voor bijkomende informatie, aldus Milquet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?