Mandaat van voorzitter Brussels hof van beroep met vijf jaar verlengd

© Belga
24/02/2024

De Franstalige benoemingscommissie van de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ) heeft vrijdag beslist het mandaat van Laurence Massart als eerste voorzitter van het Brusselse hof van beroep met vijf jaar te verlengen. Voormalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) had dat geweigerd op grond van het beginsel rond taalkundige afwisseling, maar de Raad van State floot hem terug.

Massart stelde twee beroepen in tegen de weigering van de mandaatverlenging: bij de Raad van State en bij de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. In beide zaken werd ze in het gelijk gesteld.

Laurence Massart voegde zich bij het hof van beroep in Brussel in 2011. Vanaf 2014 zetelde ze in het directiecomité van het hof van beroep als Franstalige adjunct van de eerste voorzitter.

"Haar ruime ervaring en vele vaardigheden hebben haar een nominatie opgeleverd voor het mandaat van eerste voorzitter van het hof van beroep te Brussel in 2019," schrijft de HRJ op zijn website.

Ze was lid van het College van de hoven en rechtbanken tussen 2019 en 2021 en zat ook het assisenproces over de aanslagen van 22 maart 2016 voor.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni