© Photonews

Koning Filip bezoekt lerende jongeren bij Audi Brussels

© Belga
12/02/2019

Koning Filip heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de fabriek van Audi in Vorst. Hij had speciaal aandacht voor de jongeren die er een programma duaal leren volgen, maar kreeg er ook de productie te zien van de gloednieuwe, volledig elektrische Audi e-tron. De bevoegde ministers Hilde Crevits (CD&V), Marie-Martine Schyns (CDH) en Didier Gosuin (DéFI) woonden het bezoek ook bij.

Bij Audi Brussels volgen momenteel 35 leerlingen Elektromechanische Technieken van het Technisch Atheneum Halle en het Collège Don Bosco in Sint-Lambrechts-Woluwe opleidingen en stages om er te leren werken met de hoogtechnologische apparatuur en robots van Audi. De leerlingen uit het vijfde en zesde middelbaar leren er via duaal leren tijdens 58 opleidingsdagen omgaan met de technologie.

"Ik durf het wel eens vergelijken met autorijden. Je moet theorie leren, maar we willen ze ook zoveel mogelijk praktijkoefening meegeven. Voor Audi is het moeilijk om gekwalificeerde mensen te vinden, omdat de technologie zo snel vooruitgaat", zegt instructeur Luc Bauwens.

Koning Filip nam in eerste instantie een kijkje in het trainingscentrum, waar de jongeren met de robots van Audi zelf oefeningen uitvoeren. Nadien ging het naar de productielijn van de gloednieuwe e-tron om nog enkele oud-leerlingen te ontmoeten die nu bij Audi aan de slag zijn.

Het bezoek staat in het teken van het symposium "Welke vorming voor onze toekomst? Duaal leren en beyond". Dat vindt maandagnamiddag plaats op het koninklijk paleis en brengt de belangrijkste actoren op het gebied van duaal leren in België samen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, actua, koning, Audi

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie