Manneken Pis op lijst met 'toeristenvallen'

© FDR / BRUZZ

Manneken Pis is een van de bekendste toeristische bezienswaardigheden in Brussel. En volgens een Amerikaanse reiswebsite hoort het plassende beeldje thuis in een reeks ‘overschatte toeristenvallen.’

“Er zijn heel wat toeristische attracties die je moet zien wanneer je rondreist”, stelt de Amerikaanse reiswebsite Far & Wide. “Maar elke iconische toeristische bestemming heeft een toeristenval die je tijd of geld niet waard is.”

Om vakantiegangers op weg te helpen, stelde de website een lijst op met meer dan veertig attracties en bezienswaardigheden die je misschien beter links laat liggen. Manneken Pis is één van die ‘toeristenvallen’, vindt Far & Wide.

“Brussel overtreft de Amerikanen op vlak van smakeloosheid” klinkt het als uitleg. “Laten we eerlijk zijn, als je Brussel bezoekt, zal je het beeldje waarschijnlijk opzoeken. Maar verwacht tenminste niet te veel. Het is een klein jongetje, dat plast. That’s it.

In dezelfde lijst vind je nog meer toeristische trekpleisters. Onder meer Stonehenge, de Taj Mahal, de Toren van Pisa en het kasteel van Versailles nemen er een plekje in, om uiteenlopende redenen.

Voor Manneken Pis is het niet de eerste keer dat het op een lijst van ‘overschatte toeristenvallen’ figureert. De voorbije jaren nam de Amerikaanse krant USA Today het beeldje op in gelijkaardige lijstjes.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?