| De activisten hangen in een esdoorn rechtover het Europees parlement

Activisten vast in boom aan Europees parlement uit protest tegen Frans snelwegproject

© Belga
18/03/2024
Updated: 18/03/2024 18.28u

Twee milieuactivisten van de Franse vereniging Groupe National de Surveillance des Arbres bezetten al sinds 6 uur vanmorgen een esdoorn rechtover het Europees parlement in Brussel. Ze doen dat uit protest tegen een omstreden Frans snelwegproject dat de steden Toulouse en Castres met elkaar verbindt. De activisten zelf zijn van plan om hun actie nog enige tijd vol te houden.

De plannen om de A69-snelweg aan te leggen in het zuidwesten van Frankrijk zorgen de laatste maanden voor veel ongenoegen bij lokale groepen. Velen vinden dat het project "niet meer van deze tijd is". Het project zou 400 hectare grond betonneren en 150 boeren onteigenen.

9610b68e-whatsappimage2024-03-18at55502pm.jpeg

Volgens Thomas Brail, de oprichter van de Groupe National de Surveillance des Arbres, is de aanbouw van de nieuwe A69 onnodig. Deels omdat je maar tien tot twaalf minuten reistijd zou besparen op het huidige traject, dat volgens Brail ook "niet verzadigd is".

Brail onderneemt wel vaker opmerkelijke protestacties. Vorig jaar was hij bijna veertig dagen in hongerstaking en moest die actie stopgezet worden door de hulpdiensten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni