| Archiefbeeld.

Anderlechtsepoort als eerste aan de beurt in asfaltprogramma Brussel Mobiliteit

© BRUZZ
15/03/2024

Nu de lente in aantocht is, start Brussel Mobiliteit opnieuw met het asfalteren van bepaalde gewestwegen. Elk lenteweekend zal een nieuw weggedeelte volgen. De Anderlechtsepoort wordt dit weekend als eerste aangepakt.

Zodra de temperaturen stijgen en de kans op buien afneemt, start Brussel Mobiliteit met een nieuw seizoen asfalteringswerken. Die gaan dit weekend van start aan de Anderlechtsepoort. Nadien volgt elke weekend een nieuwe asfaltering.

“Aan de Budasteenweg willen we bijvoorbeeld de missing link voor fietsers tussen Brussel en Vlaanderen aanpakken”, zegt Brussels Mobiliteitsminister Elke Van den Brandt (Groen). “In de Barastraat richten we nieuwe busstroken in, en aan de Ninoofsesteenweg zullen we het kruispunt met de Prins van Luiklaan veiliger maken.”

's Nachts of in het weekend

Nog op het programma staan onder meer de Waversesteenweg, Maartlaan, Koningin Maria-Hendrikalaan, Hallepoort en Henri Jasparlaan en Koning Albert II-laan. Zodra de definitieve data bekend zijn en Brussel Mobiliteit de noodzakelijke vergunningen op zak heeft, worden de werkzaamheden aangekondigd via informatieborden, huis-aan-huisberichten, op de website en via de sociale mediakanalen

De werkzaamheden zullen doorgaans ’s nachts of in het weekend uitgevoerd worden om verkeershinder te beperken. Daarvoor wordt 10 miljoen euro uitgetrokken, voornamelijk bedoeld voor de asfaltering van volledige weggedeelten. De werken lopen nog tot het begin van de herfst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , Brussel Mobiliteit , Elke Van den Brandt , Brussel Kort , Anderlechtsepoort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni