Kabinet Sven Gatz

Academie van Sint-Pieters-Woluwe krijgt nieuw gebouw

CD
© BRUZZ
19/05/2024

De Nederlandstalige academie voor muziek, woord en dans van Sint-Pieters-Woluwe verhuist in 2026 naar een nieuw gebouw. De plannen zijn gefinaliseerd. De werken starten begin 2025.

In haar meer dan vijftigjarig bestaan zal de academie binnenkort voor het eerst beschikken over een eigen stek. “De huidige lokalen zijn niet meer aangepast aan de noden van vandaag. We zijn dan ook blij dat we ons deeltijds kunstonderwijs kunnen onderbrengen in de best mogelijke infrastructuur”, zegt directeur Joris Verschueren.

De nieuwe campus voorziet een aantal studio’s voor individuele instrumentlessen, een zaal voor kamermuziek, een aantal grotere lokalen voor slagwerk- en woordlessen en een polyvalente zaal, die gedeeld wordt met de gemeentelijke basisschool. Daarnaast krijgt de administratie er een nieuwe werkplek.

Het nieuwe gebouw komt er onder impuls van collegelid Sven Gatz (Open VLD) van de Vlaamse gemeenschapscommissie, die hiervoor een nauwe samenwerking aanging met minister Benjamin Dalle (CD&V), die vanuit zijn Vlaamse bevoegdheid voor Brussel mee zijn schouders zet onder dit project, en met Vlaams schepen Helmut De Vos (CD&V) die de bouw mee faciliteerde.

De Nederlandstalige academie voor muziek, woord en dans van Sint-Pieters-Woluwe is een school voor deeltijds kunstonderwijs met 420 leerlingen en 50 leerkrachten, met leslocaties op negen vestigingsplaatsen. Ze biedt lessen aan in drie disciplines: muziek, woordkunst en dans.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni