VGC wil alle kinderen in contact brengen met cultuur, investeert 280.000 euro extra

23/01/2024

Voor de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) moet in de toekomst elke Brusselse leerling uit het Nederlandstalig basisonderwijs minstens één keer per jaar naar een cultuuractiviteit kunnen gaan. Om dat mogelijk te maken, zal de VGC 280.000 euro investeren. Dat heeft VGC-collegelid bevoegd voor de Gemeenschapscentra Ans Persoons (Vooruit.brussels) dinsdag bekendgemaakt.

De scholenwerking van de 22 Brusselse gemeenschapscentra (GC) wordt hervormd. Voortaan worden de GC's onderverdeeld in vier regio's of schoolpodia. De basis voor de hervorming is het project 'Schoolpodium', dat vandaag al een ruim aanbod culturele activiteiten biedt op maat van Brusselse scholieren. Dat project zal de komende twee jaar worden uitgebreid.

"Cultuureducatie is belangrijk. Het geeft een spiegel - je kan jezelf herkennen in een voorstelling - maar het zorgt ook voor een raam: je krijgt een breder perspectief en ontdekt iets wat je nog niet kent," aldus Persoons. "En voorstellingen zorgen er ook voor dat je een nieuwe taal ontwikkelt om uitdrukking te geven aan wat je ziet en wat je voelt."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni