| De Art Deco Villa in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Ook overlegcommissie geeft negatief advies voor afbreken art-decovilla

Mats Buelinckx
26/05/2021

Na de Koninklijke Commisie voor Monumenten en Landschappen heeft nu ook de overlegcommissie een negatief advies gegeven voor het project Rive77 in Sint-Lambrechts-Woluwe. Het gemeentebestuur volgt beide adviezen en besluit dat de art-decovilla niet mag afgebroken worden om nieuwe appartementsgebouwen te plaatsen.

Na het ongunstig advies van de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML), heeft nu ook de overlegcommissie zich nergatief uitgesproken. Projectontwikkelaar Thomas&Piron wil op het nummer 77 van de Oeverstraat twee appartementsblokken, goed voor 29 appartementen, bouwen ten koste van de art-decovilla.

"Er is in het overlegcomité unaniem beslist geweest om het negatieve advies van de Koninklijke Commissie voor Landschappen en Monumenten te volgen," vertelt Delphine De Valkeneer, schepen voor Stedenbouw van Sint-Lambrechts-Woluwe. "We hebben dan ook zelf beslist om een negatief advies uit te spreken over het project Rive77. We zijn heel blij dat iedereen op dezelfde lijn zat en de villa wou behouden."

Laatste opties

Thomas&Piron heeft na de nieuwe weigering twee opties. Ofwel dient het opnieuw een aanvraag in voor een stedenbouwkundige vergunning dat opnieuw openbaar zal onderzocht worden en voor een overlegcommissie moet komen. Ofwel besluiten ze om beroep te doen op het Stedenbouwkundig college van de Brusselse regering.

"We zullen dit advies bestuderen alvorens een beslissing te nemen", zeggen Valérie Janne, projectmanager en Benoit Brutsaert, ontwikkelings- en prospectiemanager bij Thomas&Piron aan La Capitale. "We kunnen het gebrek aan continuïteit in het advies van de gemeentelijke autoriteiten, die we hadden geraadpleegd alvorens aan dit project te beginnen, alleen maar betreuren. "

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni