Opnieuw dodelijk slachtoffer na aanrijding

© Google Maps
| De plaats van het ongeval
Updated: 03-04-2019 - 14:31

Opnieuw laat een voetganger het leven na een aanrijding door een autobestuurder. Het ongeval gebeurde net over de gewestgrens, in de Koningin Astridlaan in Kraainem. Na het dodelijk ongeluk in Koekelberg op zondag en het zware accident ter hoogte van het IJzerplein op dinsdag is dit het derde zware ongeval in enkele dagen tijd en het tweede dodelijke.

Op dinsdag rond 16 uur werd het slachtoffer, een 87-jarige man, gegrepen door een lichte vrachtwagen terwijl hij op de Koningin Astridlaan de straat overstak. Dat bericht Ring TV. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Acaciastraat, op zowat 150 meter van de gewestgrens. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis en overleed enkele uren later aan zijn verwondingen.

De chauffeur, een 34-jarige man uit Schaarbeek, blies ter plekke negatief na een ademtest. Hij was in shock en kon niet onmiddellijk gehoord worden. Volgens de commissaris van de politiezone WOKRA gaat het om een “heel spijtige zaak”. Ook al staat de plaats van het ongeval niet bekend als een gevaarlijke locatie, heeft het parket Halle-Vilvoorde een verkeersdeskundige aangesteld die meer licht op de zaak moet werpen.

Dit is de vierde voetganger die het leven laat sinds het begin van het jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?