Brussels Gewest creëerde meer dan duizend nieuwe sociale woningen in vijf jaar

DVDE, KVDP
© BRUZZ
15/01/2024

Sinds het begin van de huidige legislatuur, vijf jaar geleden, zijn er 1.067 nieuwe sociale woningen opgeleverd in het Brussels Gewest. Dat blijkt uit cijfers van staatssecretaris voor Huisvesting en Gelijke Kansen Nawal Ben Hamou (PS), die daarmee reageert op een vraag van Brussels parlementslid Bianca Debaets (cd&v). Debaets vindt dat aantal nog altijd te weinig.

De nieuwe woningen bevinden zich verspreid over het hele Brussels Gewest. Vooral in Laken (395 woningen), Vorst (165 woningen) en Sint-Jans-Molenbeek (153 woningen) zijn veel nieuwe projecten afgerond. Het gaat onder meer om nieuwbouwprojecten, maar ook om zogenaamde ombouwprojecten. Daarin worden oude kantoorgebouwen omgevormd tot sociale woningen.

50.000 kandidaten

Dat er meer dan duizend woningen bijgekomen zijn, vindt Brussels parlementslid Bianca Debaets goed nieuws. Maar er wordt volgens haar onvoldoende gedaan om het probleem structureel op te lossen.

Uit cijfers blijkt dat er nog altijd 50.000 kandidaten wachten op een sociale woning. "Er werden enkele nieuwe projecten voor sociale woningen gecreëerd, maar het is gewoon veel te weinig, slechts de ergste nood wordt gelenigd," reageert Debaets tegenover BRUZZ.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni