| Rachid El Hajui en Els Ampe.

Buschauffeur Rachid El Hajui trekt Kamerlijst van nieuwe partij Voor U in Brussel

© BRUZZ
01/03/2024

De nieuwe partij Voor U van Vlaams parlementslid Els Ampe (voormalig Open VLD) wil bij de komende verkiezingen in elke kieskring en op alle niveaus opkomen. MIVB-buschauffeur Rachid El Hajui zal in kieskring Brussel lijsttrekker zijn voor de federale Kamer.

El Hajui wil naar eigen zeggen vooral inzetten op op het verhogen van de koopkracht. “Het leven is te duur geworden en nettolonen moeten omhoog,” klinkt het. Hij wil daarbij fors besparen op het staatsapparaat: “Ik denk aan het afschaffen van de Senaat en de provincies, en het afslanken van de kabinetten.”

Voor U kiest met haar nieuwe lijsstrekker bewust voor iemand die dicht bij de mensen in Brussel staat, zegt voorzitter Els Ampe vrijdag in een persbericht. “De kloof tussen de mensen en de staat is nooit zo groot geweest. Mensen snakken naar iets nieuws, naar politici die met hen meeleven zoals Rachid. Iets nieuws als alternatief voor de extremen en ingedommelde klassieke partijen.”

Eerder raakte al bekend dat vrouwenrechtenactiviste Ava Basiri de Voor U-lijst zal trekken voor het Brussels Gewest en Jan Wostyn voor het Vlaams parlement. Ampe zelf zal vanuit Vlaams-Brabant de lijst trekken voor de Kamer.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni