Els Ampe

| Els Ampe.

Els Ampe zegt niet op te komen in Brussel: 'Kans is groot dat ik federale lijst trek'

SD
© BRUZZ
21/01/2024

Els Ampe (Voor U) zal waarschijnlijk niet opkomen in Brussel. Dat heeft de ex-Open Vld-politica gezegd in een interview in De Zondag en bevestigt ze aan BRUZZ.

"De kans is groot dat ik in Vlaams-Brabant op de federale lijst zal staan", aldus Ampe aan BRUZZ. Omdat je in België als verkiesbaar persoon slechts op één lijst mag staan, betekent dit dat de politica niet in Brussel zou opkomen.

De lijst voor het Brussels parlement trekken zou nochtans "het makkelijkste" zijn, aldus Ampe in het interview.

De ex-Open Vld-politica was zo tijdens de lokale verkiezingen van 2018 de tweede populairste Nederlandstalige politicus. Bij de Vlaamse verkiezingen van 2019 haalde ze als Open Vld-lijsttrekker in Brussel dan weer 3.851 stemmen.

"Ik besef dat ik hiermee een risico neem," concludeert Ampe verder aan De Zondag.

'Definitieve beslissing nog niet gemaakt'

Is op de lijst staan in Brussel dan volledig uitgesloten? "Ik zeg alleen dat de kans groot is", aldus Ampe. "De definitieve beslissing is nog niet gemaakt. Maar ik denk dat dit de beste oplossing is voor de burger, daar kan ik de mensen het best helpen."

"Met alle begrotingen die de Vlaamse en Brusselse regeringen hebben gemaakt, vrees ik dat er een belastingtsunami op ons afkomt, ook op de Brusselaar. En de enige plaats waar ik dat kan verhinderen is in de Kamer. Het is dus noodzakelijk om in de Kamer te zetelen, en daarom wil ik opkomen in Vlaams-Brabant."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni