BRUZZ I DVLKO

| De Josaphatsite in Schaarbeek, zaterdagochtend.

Gezien: Groen voert actie op Josaphatsite om erfgoedwaarde natuur te benadrukken

© BRUZZ
25/05/2024

Op de Josaphatsite in Schaarbeek was het zaterdagochtend iets minder rustig dan op een gewone ochtend in het weekend. In het kader van een campagneactie kwamen leden van de partij Groen er samen om de erfgoedwaarde van de Brusselse natuur onder de aandacht te brengen.

Politici van de partij, onder wie minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt en covoorzitter Nadia Naji, benadrukten nog eens het belang van de natuur voor de stad en hoe Brussel aan een inhaalbeweging bezig is door volop te ontharden en nieuw groen aan te planten. Volgens de groene partij essentieel om de Brusselaars leefbare buurten te garanderen.

Het ontoegankelijke deel van de Josaphatsite was niet zomaar gekozen als decor. De zogenaamde friche Josaphat is, aldus Groen, een van de 8 Brusselse projecten die dringend moeten gered worden om de regio 'letterlijk en figuurlijk zuurstof te geven'. Andere plekken op de lijst zijn onder andere Keyenbempt in Ukkel, Mijlemeers in Anderlecht en Kwartelzang in Watermaal-Bosvoorde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Politiek , friche Josaphat , Groen , Elke Van den Brandt , Nadia Naji , Brussel Kiest 2024

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni