| in 2022 was Vossaert (rechts) de uitdager van François De Smet (links) bij de voorzittersverkiezingen. Hij kreeg toen 41 procent van de stemmen.

Michaël Vossaert verlaat de partij Défi en zal tot het einde van de legislatuur als onafhankelijke zetelen. Dat heeft hij woensdag via RTBF bekendgemaakt. Vossaert is momenteel fractieleider voor Défi in het parlement van de Franse gemeenschap en voormalig gemeenteraadslid in Molenbeek.

Het stormt al enkele weken binnen de partij. Aanleiding van de ruzie is een conflict over de Brusselse lijst voor de Kamerverkiezingen, waarbij huidig voorzitter François De Smet tegenover zijn voorganger Olivier Maingain kwam te staan.

Vossaert heeft het woensdag ook over een vertrouwensbreuk met De Smet. In de eerste versie van de kieslijst stond Vossaert op de zevende plaats. In de nieuwe versie krijgt hij pas de dertiende plaats. Ter herinnering: in 2022 was Vossaert de uitdager van De Smet bij de voorzittersverkiezingen. Hij kreeg liefst 41 procent van de stemmen.

Tot aan de verkiezingen zal hij als onafhankelijke zetelen in het parlement van de Franse gemeenschap.

In een eerdere versie van dit artikel stond dat Michaël Vossaert gemeenteraadslid is in Molenbeek Dat klopt niet: Vossaert heeft de gemeenteraad van Molenbeek verlaten in 2020.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sint-Jans-Molenbeek , Politiek , Michaël Vossaert , Défi , François De Smet

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni