1779 Ahmed Laaouej 3

| Laaouej wordt uitgenodigd om zelf met een oplossing te komen.

Partijvoorzitters moeten codex Dierenwelzijn door parlement helpen

Bram Van Renterghem
© BRUZZ
28/03/2024

De Brusselse regering heeft de codex Dierenwelzijn bij de partijvoorzitters geparkeerd. Die moeten bekijken hoe die in het parlement gestemd kan worden, zonder dat de regering daarover uiteenvalt.

Na eerdere mislukte pogingen heeft de Brusselse ministerraad deze donderdag de goedkeuring van de codex Dierenwelzijn opnieuw uitgesteld. De PS blijft beducht voor de stemming van de codex in het parlement, omdat parlementsleden daar een amendement aan kunnen haken die het onverdoofd slachten verbiedt.

De regering heeft nu een voorlopige oplossing: ze hebben het dossier bij de partijvoorzitters geparkeerd. Concreet heeft de regering aan de Brusselse gewestelijke PS-voorzitter Ahmed Laaouej gevraagd een vergadering met de meerderheid te houden. Dat bevestigt de woordvoerder van minister van Dierenwelzijn Bernard Clerfayt (Défi) aan onze redactie.

Details over die bijeenkomst zijn nog niet bekend, maar volgens verschillende bronnen zijn het de partijvoorzitters die rond tafel gaan zitten en een meerderheid zullen zoeken voor dit voorstel. Voor Ecolo riep Rajae Maouane donderdagochtend de parlementsleden op om geen eventuele amendementen rond onverdoofd slachten goed te keuren. Minister-president Rudi Vervoort (PS) liet al weten daarmee akkoord te kunnen gaan.

Het is nog niet zeker of het voorstel die richting uitgaat. "Dat vormt net het onderwerp van die gesprekken", klinkt het bij het kabinet Clerfayt.

Het is niet de eerste keer dat de regering de partijvoorzitters de kastanjes uit het vuur laat halen. Eerder deden ze dat al bij de bespreking van religieuze tekenen bij de MIVB, al waren het toen enkel de Franstalige partijvoorzitters, terwijl nu ook de Nederlandstalige regeringspartners mee aan tafel schuiven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Onverdoofd slachten , dierenwelzijnscode , Ahmed Laaouej , Rudi Vervoort , PS

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni