Bieke Comer voorzitter BGHM

| Bieke Comer is nu schepen in Anderlecht.

Vooruit.brussels en PS trekken samen naar de Kamer: Bieke Comer op plaats 5

Bram Van Renterghem
© BRUZZ
16/02/2024

PS en Vooruit.brussels dienen voor de Kamer een gemeenschappelijke lijst in. Bieke Comer, nu schepen in Anderlecht, krijgt de hoogste plaats op die lijst voor Vooruit.brussels. "Het federale niveau is van erg groot belang voor Brussel."

De lijst wordt getrokken door Caroline Désir, op plaats twee komt Ridouane Chahid, waarnemend burgemeester in Evere. Plaatsen drie en vier zijn nog niet afgeklopt, het vaakst worden de namen van staatssecretaris Fadila Laanan en Brussels burgemeester Philippe Close genoemd.

Plaats vijf is voorbehouden voor Vooruit.brussels en wordt ingevuld door Bieke Comer. Zij is sinds september schepen van Financiën en Nederlandstalige aangelegenheden in Anderlecht,en vervangt Elke Roex.

Dat Vooruit.brussels haar gekozen heeft als hoogste op de lijst, noemt ze een hele eer. "In Anderlecht werken we natuurlijk al goed samen met PS, en ook aan het voorzitterschap van de Brusselse Huisvestingsmaatschappij hou ik goede contacten over."

Veiligheid en koopkracht

De Kamer is voor Comer een evidente keuze. "Het federale niveau heeft een grote invloed op Brussel en haar grootstedelijke problemen, denk maar aan veiligheid of koopkracht." De kans dat ze vanop de vijfde plaats in het federale parlement verkozen wordt, is echter niet erg groot. "Het wordt een uitdaging", klinkt het.

Comer komt ook op voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober maar over die lijst is nog niks bekend.

Het is niet de eerste keer dat Vooruit.brussels en PS samen naar de Kamer trekken. In 2018 viel die eer te beurt aan Lydia Desloover, nu schepen in Sint-Joost. In 2014 was dat Maite Morren, gewezen schepen in Elsene.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Brussel kiest: Kamer, Politiek, Bieke Comer, vooruit.brussels

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni