Actiris begeleidt 4.000 Brusselse werkzoekenden naar eigen bedrijf

LV
© BRUZZ
27/02/2024

Actiris gaat 4.000 werkzoekenden begeleiden richting een job in een eigen onderneming of vzw. "We geven vooral prioriteit aan langdurig werklozen en mensen die moeilijk aansluiting vinden bij de arbeidsmarkt als doelpubliek voor het project", vertelt Nora Ed-Daoui van Actiris.

De focus van het project ligt op gepersonaliseerde coaching voor de 4.000 werkzoekenden. Actiris en enkele nieuwe partners willen hen helpen de nodige vaardigheden te verwerven (zowel algemene, digitale, taal- en technische vaardigheden) om uiteindelijk hun eigen job te creëren als zelfstandige of als werknemer binnen hun zelf opgerichte bedrijf of vzw.

Actiris krijgt ondersteuning bij het project van zes nieuwe Brusselse partners: Crédal, Fais-le toi-même, JobYourself, Iles, microStart en Refresh. "Actiris doet beroep op partners die gespecialiseerd zijn in deze materie zodat hun expertise een synergie kan vormen met onze eigen diensten en we zo samen deze kwetsbare groep dichter bij de arbeidsmarkt weten te brengen", vertelt Cristina Amboldi, directrice-generaal van Actiris.

Bij het selectieproces van de partners voor het project hield Actiris rekening met enkele factoren. "De aanpak van de partners moest bijvoorbeeld afgestemd zijn op mensen uit kwetsbare doelgroepen zoals langdurig werklozen (minstens één jaar of langer op zoek naar werk), laaggeschoolden, mensen met een buitenlandse afkomst, of vijftigplussers", verduidelijkt Nora Ed-Daoui.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni