In de nacht van zaterdag op zondag hebben onbekenden drie voertuigen in brand gestoken in de Peterboswijk. Dit meldt de politie van de zone Zuid. Ook enkele voertuigen in de omgeving liepen schade op.

Het incident vond plaats in de wijk Peterbos, een wijk in de gemeente Anderlecht. Hoewel de wijk regelmatig in de pers komt, is brandstichting van auto's eerder zeldzaam, meldt de politie.

De politie gaat daarom uit van kwaad opzet. "De voertuigen zijn niet vanzelf in brand gevlogen. Dit duidt op mogelijke kwaadwilligheid," verklaart een woordvoerder van de politiezone Zuid.

La Capitale weet dat de 37-jarige Mehdi één van de gedupeerden is. De eigenaar van het bedrijf Ambu Medical knapt privé-ambulances op en had de auto tijdelijk in de Peterboswijk geparkeerd. Volgens hem is een oud-werknemer op wraak uit vanwege een rekening die buiten zijn fout om niet betaald werd.

“Ik ben een kleine zelfstandige, het was de vijfde ambulance die ik klaarmaakte om in dienst te stellen,” zegt hij. “Ik had hem gratis in Peterbos geparkeerd om kosten te besparen. Hij stond daar voor een week, terwijl ik de administratieve procedures afrond om hem te homologeren," getuigt Mehdi, die opgroeide in Peterbos en wiens zeventigjarige moeder nog steeds daar woont.

De politie van de zone Zuid kan op dit moment geen bijkomende informatie geven over de voertuigen, noch over de daders. Het onderzoek naar het incident is momenteel gaande. De politie verzamelt getuigenissen en bekijkt camera's uit eventuele beveiligingscamera's om meer inzicht te krijgen in de brandstichting.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni