Boulangerie Charli in de Sint-Katelijnestraat

| De vestiging van Charli in de Sint-Katelijnestraat blijft wel open

Bakkerij Charli sluit zijn vestiging in Woluwe

© BRUZZ
10/04/2024

De Brusselse ambachtelijke bakkerij Charli gaat zijn afdeling in Sint-Lambrechts-Woluwe na amper een jaar sluiten. De vestiging in het centrum van Brussel blijft wel bestaan.

De afdeling in Woluwe van de Brusselse artisanale bakker zal niet meer opengaan, zo bericht Le Soir. Die specialiseerde zich in het leveren van brood, taart en gebak voor gelegenheden. De tweede vestiging opende pas in mei 2023. Charli nam toen een bestaande bakkerij over, namelijk De Baere aan de Heydenberglaan. Nu lijkt die overname niet goed af te lopen.

Op hun website had de zaak het bij de overname nog over ‘een nieuw avontuur’; in een post op Facebook verklaarde de vorige eigenaar dat het team achter De Baere zou blijven werken voor de overnemer. Charli is al een tijdje een gevestigde waarde in het centrum van Brussel. De eerste vestiging opende in 2009 in de Sint-Katelijnestraat.

De bakker met de opvallend kleurrijke gevel opende nog andere vestigingen. Zo volgde er Charli Salé in 2016, dat echter niet bleef bestaan. In 2022 kreeg dat project een opvolger in de vorm van een pop-upconcept, ook tijdelijk dus.

De Franse bakker staat bekend om zijn ambachtelijke patisserie, taarten en marsepein. De vestiging in de Sint-Katelijnestraat in de Vijfhoek blijft wel gewoon open.

BRUZZ kon bij Charli niemand bereiken voor een reactie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Samenleving , artisanale bakkerij , charli

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni