| Stéphane Galland & The Rhythm Hunters op de eerste editie van het Brosella Spring Festival

Brosella Spring Festival van 7 tot 10 maart in Molenbeekse LaVallée

© Belga
23/01/2024

Het Brosella Spring Festival strijkt van 7 tot 10 maart voor de tweede keer neer in de voormalige industriële wasserij LaVallée in Sint-Jans-Molenbeek. Dat meldt de organisatie dinsdag in een persbericht.

Het vierdaagse muziekfestival hoopt vooral jonge, startende artiesten met middellange ervaring in de kijker te zetten. Op de line-up prijken onder meer de Brusselse jazzband KAU, pianist Dorian Dumont, drummers Eric Thielemans en Billy Hart, ZWORNTURF, Merope en Tamala. Er staan telkens drie bands per avond gepland.

Ook een coproductie tussen jonge Belgische en Britse muzikanten staat op de agenda. "Eliott Knuets, Lúcia Pires en Diogo Alexandre verenigen zich met de al even getalenteerde artiesten uit Londen Maddy Coombs, Menelik Claffey en Luke Bacchus," aldus de organisatie. "Zij brengen hun eigen composities tot leven in een unieke formatie: BXL x LDN Interplay. Het premièreconcert op 7 maart markeert hun primeur en belooft een onvergetelijke muzikale ervaring te worden."

In totaal staan er zestien "avontuurlijke" bands op het programma. Het festival is ook voor kinderen en gezinnen toegankelijk. Zo zijn er zaterdag en zondag familieconcerten voorzien.

Clubsfeer

"Het Brosella Spring Festival is zowel inhoudelijk als qua 'vibe' een aanvulling op onze zomereditie in het Groentheater aan het Atomium in Brussel," vult Bert Schreurs, directeur van Brosella, aan. "We werken in een clubsfeer en kiezen voor een beperkte capaciteit: we gaan voor twee binnenpodia met relatief kleine bezettingen en mikken op driehonderd bezoekers per avond."

Het volledige programma is terug te vinden op de website van Brosella Spring Festival. Het pay-what-you-can-ticketsysteem van Brosella wordt ook hier geïntroduceerd. Zo zijn er tickets verkrijgbaar aan 15, 17 of 20 euro per avond, of aan 50, 60 of 70 euro voor het volledige vierdaagse programma.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni