| De uitbater van de Relay-krantenwinkel in het Zuidstation waar de winnaar zijn ticketje kocht.

Brusselaar zonder werk wint Lotto-jackpot van 6 miljoen

© BRUZZ
02/02/2024
Updated: 02/02/2024 13.32u

Nieuwjaar werd dit jaar in een Brussels huishouden met nog meer bubbels gevierd dan anders. Een gelukkige winnaar gokte de zes juiste Lotto-cijfers en won zes miljoen euro omdat er geen winnaars waren in de eerdere kersttrekking. Dat laat de Nationale Loterij vrijdag weten in een persbericht.

"Ik speel één keer per week, dus kan wel zeggen dat ik een trouwe speler ben”, laat de winnaar weten. “Ik won al eens 500 euro en toen was ik al heel blij, maar dit waanzinnige bedrag heeft alle zorgen uit mijn leven gehaald en uit dat van mijn kinderen omdat ik op dit moment niet werk.”

Wat hij nu gaat doen met al dat geld, weet de winnaar nog niet. “Ik ken de waarde van geld, dus ik ga het heel voorzichtig gebruiken. Eerst en vooral ga ik wel een cadeautje kopen voor mijn moeder. Ze heeft veel voor ons opgeofferd en verdient het om eens verwend te worden.”

Om de anonimiteit van de winnaar te beschermen, werd een symbolische cheque overhandigd aan de uitbater van de Relay-krantenwinkel in het Zuidstation waar hij zijn winnende ticketje kocht.

Blikseminslag

De Nationale Loterij laat nog weten dat vorig jaar 48 mensen de Lotto Jackpot met zes juiste getallen wonnen, waarvan er 41 miljonair werden.

Wat de Loterij er niet bij vertelt, is dat er in 2023 wel ruim 65 miljoen keer gespeeld werd op de Lotto. De kans om daarbij de grote pot te winnen is zowat 1 op 8 miljoen, drie keer kleiner dan de kans dat je sterft door een blikseminslag.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni