Rode Duivel Michy Batshuayi op het WK 2018 tijdens de in Kaliningrad gewonnen wedstrijd tegen Engeland

| De cijfers komen er na de heisa over de reclamedeals van de openbare omroep VRT met de gokbedrijven Unibet en Napoleon Games rond de WK-programmatie.

Online gokken zit in België in de lift. De ingezette online wedbedragen zijn is in drie jaar tijd verdrievoudigd. In Brussel is het belastbare bedrag gestegen van 10 miljoen in 2014 naar ruim 27 miljoen vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit nieuwe cijfers die De Tijd opvroeg bij de overheidsdienst Financiën.

In Brussel is de stijging nog groter dan in Vlaanderen. Daar stegen de inzetten van 10 miljoen euro in 2014 naar ruim 27 miljoen in 2017. De bedragen zijn een onderschatting omdat de fiscus enkel de belastbare basis rapporteert. Dat zijn de ingezette bedragen, waarvan de uitgekeerde winst door de gokbedrijven al is afgetrokken.

De cijfers komen er na de heisa over de reclamedeals van de openbare omroep VRT met de gokbedrijven Unibet en Napoleon Games rond de WK-programmatie, klinkt het. Vanuit Vlaamse politieke hoek is er kritiek dat de VRT ruimte geeft aan gokreclame, zonder een tegenboodschap over de verwoestende effecten van een gokverslaving.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , gokken , Unibet

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni