Eerste Brusselse hotel krijgt certificaat 'Queer Destinations'

© Belga
14/05/2024

Het Brussels Marriott Hotel Grand Place is het eerste hotel in het Brussels Gewest dat het certificaat 'Queer Destinations' krijgt. Dat meldt het kabinet van de Brusselse staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Nawal Ben Hamou (PS), dinsdag. Het hotel heeft al zijn personeel een opleiding gegeven over de problemen waarmee de queergemeenschap wordt geconfronteerd.

Het certificaat moet de Brusselse hotels gastvrijer maken voor de LGBTQ+-gemeenschap. Het hotelpersoneel kreeg de opleiding onder meer via videotutorials, actuele statistieken, informatieve interviews en casestudy's, die hen vertrouwd maakten met de specifieke behoeften en verwachtingen van LGBTQ+-klanten.

Het winnende hotel kreeg het label officieel op dinsdagnamiddag. "Dit onderstreept de vastberadenheid van Brussel om een toonaangevende gastvrije bestemming te worden voor de LGBTQ+-gemeenschap", zegt het kabinet van de staatssecretaris, die het initiatief nam voor de samenwerking tussen de internationale ngo Queer Destinations, visit.brussels, equal.brussels en de Brussels Hotels Association (BHA). Acht andere Brusselse hotels doorlopen momenteel het proces van certificatie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni