Gezien: Les Engagés haalt westelijke gemeentes door elkaar

NLS
07/05/2024

In een kaartje dat de partij Les Engagés meegaf met een verkiezingsflyer blijken Ganshoren, Koekelberg en Sint-Agatha-Berchem van plaats verwisseld. Een foutje dat niet onopgemerkt bleef bij de oppositie.

In het kaartje van het pamflet werden enkele noordwestelijke gemeenten door elkaar geschud. Ganshoren neemt de plaats in van Koekelberg, Koekelberg die van Sint-Agatha-Berchem, en waar normaal Ganshoren ligt, valt nu Sint-Agatha-Berchem te lezen.

Een fout die door de oppositie werd onthaald op hoongelach. “Beter dan een gemeentelijke fusie: een gemeentelijke rotatie”, schrijft parlementslid Matteo Segers (Ecolo) op X.

La proximité lijkt alvast relatief voor Les Engagés”, klinkt het vervolgens bij Karl Vanlouwe (N-VA), gemeenteraadslid in Ganshoren. “Blijkbaar kan men de 19 Brusselse gemeenten nog niet van elkaar onderscheiden.”

Renaud Fleusus (MR), gemeenteraadslid in Koekelberg, biedt dan weer zijn diensten aan. “Ik ben bereid om, als leerkracht aardrijkskunde en fractieleider in Koekelberg, een herhalingsles te geven rond de Brusselse geografie.”

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni