| Archiefbeeld van een eerdere manifestatie uit solidariteit met het Palestijnse volk.

Honderden pro-Palestijnse manifestanten voeren actie aan Beursgebouw

© Belga
10/05/2024

Aan het Brusselse beursgebouw hebben vrijdagavond enkele honderden pro-Palestijnse activisten betoogd. Ze eisen dat de federale overheid sancties invoert tegen Israël. Volgens de organisatoren namen enkele honderden deelnemers deel, de politie spreekt over 250 deelnemers.

De actie kadert in wekelijkse steunbetuigingen aan Palestina, die sinds de inval van Israël in Gaza plaatsvinden. Organisatrice Riet Dhont stelt dat het belangrijk is te blijven mobiliseren en actie te voeren tegen de situatie in het Midden-Oosten. "Met alles wat er gebeurt rond het Eurovisiesongfestival en in Rafah blijft het belangrijk om te mobiliseren tegen Israël. Maar we zijn hier vandaag ook om proficiat te zeggen aan alle studenten wereldwijd, in de Verenigde Staten, in Gent, aan de ULB en VUB. Zij verdienen een enorm applaus voor alles wat zij doen."

Sancties en wapenembargo

Ze verwijst daarmee naar de acties die studenten voeren aan universiteitscampussen. De betogers eisen van de federale regering dat er duidelijke sancties komen tegen Israël. "Sancties nu, vanuit België en vanuit Europa", duidt Dhont. "Er moet een wapenembargo komen."

Daarnaast moet er ook verder ingezet worden op een academische boycot en een boycot op producten die geproduceerd worden in de bezette gebieden, zo vinden de actievoerders. "Wij moeten die eisen blijven ondersteunen. Niet met woorden, maar met daden. Stop de economische banden met Israël", zo zegt Dhont.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Politiek , Beursgebouw , Beursplein , conflict Israël-Palestina , Israëlisch-Palestijnse conflict , Riet Dhont

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni