Molenbeekse oppositieleden hekelen 'gesjoemel' met openbare aanbesteding

JP , RV
© BRUZZ
21/02/2024

Michel Eylenbosch (onafhankelijk) en Ahmed El Khannouss (Molenbeek Anders), twee gemeenteraadsleden van de oppositie in Sint-Jans-Molenbeek, vragen opheldering over een aanbesteding van de gemeente voor een geluidsinstallatie op het Zwarte Vijversplein. Dat schrijft La Capitale en bevestigt El Khannouss aan BRUZZ.

De gemeente Molenbeek heeft een overheidsopdracht uitgeschreven voor een geluidsinstallatie op het plein. Het zou gaan om speakers die vanop een hoogte muziek laten klinken. Hiervoor is het gemeentebestuur een contract aangegaan met een firma in Tubeke ter waarde van bijna 50.000 euro.

Volgens de twee gemeenteraadsleden zou er sprake zijn van een anomalie bij deze uitbesteding. “Voor dit contract werden drie bedrijven benaderd, maar bij nader inzien bleken die bedrijven niet gespecialiseerd in geluidsinstallaties," zegt El Khannouss. Eén van de bedrijven zou zich zelfs nooit kandidaat hebben gesteld en de termijn om kandidaturen in te zenden zou niet zijn gerespecteerd.

Ahmed El Khannouss (CDH), gemeenteraadslid in SInt-Jans-Molenbeek

| Ahmed El Khannouss, gemeenteraadslid in SInt-Jans-Molenbeek.

In een brief vragen El Khannouss en Eylenbosch om een tussenkomst van de voogdijminister. Ze vragen nader onderzoek naar het bedrijf dat geselecteerd werd voor de geluidsinstallatie. Het kabinet-Clerfayt laat weten dat de brief goed is ontvangen en op dit moment wordt geanalyseerd.

“De wet inzake overheidsopdrachten wordt hier met de voeten getreden," legt El Khannouss uit. "Dat is heel erg, zeker gezien de slechte financiële situatie van de gemeente."

Schepen Amet Gjanaj (PS), bevoegd voor Economie en Werk en Middenstand en Handelszaken, is voorlopig niet bereikbaar. Ook op het kabinet van de burgemeester is niemand bereikbaar voor een reactie.

De rode loper

Het zou niet de eerste keer zijn dat de schepen samenwerkt met het bedrijf in kwestie. Het bedrijf uit Tubeke dat de opdracht voor de geluidsinstallatie kreeg, was volgens de gemeenteraadsleden ook betrokken was bij de aankoop van de rode loper over de Gentsesteenweg.

Ook toen was het oppositielid El Khannouss die een klacht neerlegde omdat de openbare aanbesteding voor de aankoop van het versiermateriaal niet in orde was. Minister Bernard Clerfayt (Défi), die als toezichthouder op de gemeentelijke kassen fungeert, gaf El Khanouss destijds gelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Zwarte Vijvers, Ahmed El Khannouss, Michel Eylenbosch, Geluidsinstallatie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni