1827 BEELD Nieuwstraat drukte en solden

Nieuwstraat blijft drukst bezochte winkelstraat van Brussel

MVDH
© BRUZZ
01/02/2024

De Nieuwstraat blijft de meest bezochte winkelstraat in Brussel met gemiddeld 1.050.000 voorbijgangers per maand. Dat blijkt uit een telling doorheen 2023 van het Brussels Agentschap voor het Ondernemerschap (ook bekend onder de naam hub.brussels).

De Elsensesteenweg is de tweede in de rangschikking, met 840.000 voorbijgangers per maand. Dat is geen verrassing, want die haalde de Nieuwstraat tijdens de coronaperiode in 2021 zelfs in op vlak van bezoekers.

De belangrijkste winkelstraten van de wijk van de Grote Markt en de voetgangerszone vervolledigen de top 5 met ongeveer 20.000 voetgangers per dag, gevolgd door de Brabantstraat in Schaarbeek.

De Nieuwstraat trekt vooral in de aanloop naar de feestdagen, met Black Friday en tijdens de solden veel volk: 55.000 voetgangers gemeten in plaats van de gebruikelijke 35.300. Opvallend is echter dat dit niet het geval is bij de toeristische winkelstraten van het centrum - Grote Markt, Sint-Jacobswijk, Vismet - waar vooral de schoolvakanties en de feestdagen het verschil maken.

De Brabantstraat staat dan weer aan de top van de wijken die het meest bezocht werden op zondag, met 35 procent meer bezoekers dan tijdens de week.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni